albire Opalescence PF 15%

discutie din Sfatul Stomatologului.ro : Buna ziua, Saptamana trecuta am inceput un tratament de albire cu Opalescence 15%, pe care il fac acasa folosind ...

Reveniti   Sfatul Stomatologului.ro > Zona articolelor si intrebarilor > Stomatologia explicata > Estetica, Albire

Raspundeti

LinkBack Uneltele subiectului
Vechi 13-04-2010, 02:38 PM   #1
albire Opalescence PF 15%
ralu2410 ralu2410 este offline 13-04-2010, 02:38 PM

Buna ziua,
Saptamana trecuta am inceput un tratament de albire cu Opalescence 15%, pe care il fac acasa folosind gutiere. Metoda de albire mi-a fost recomandata de medicul dentist, si contine 8 seringi de gel. Problema mea este SENSIBILITATEA insuportabila . Timp de 3 zile am intrerupt tratamentul din cauza durerii, dar aseara l-am reluat iar durerea este parca si mai mare. Am folosit abia 3 seringi, deci mai am 5 si nu stiu cum voi rezista pana la sfarsit.

Medicul dentist mi-a spus ca voi simti o durere scurta cand imi voi pune gutierele in primele seri si ca treptat durerea va disparea. Adevarul este exact invers: durerea este din ce in ce mai mare, iar dintii ma dor mult mai tare atunci cand imi scot gutierele decat atunci cand le pun.
Tot la sfatul medicului am inceput sa folosesc pasta de dinti Sensodyne Fluoride inca din prima zi de tratament, insa durerea nu dispare nici spalandu-ma de 5-6 ori pe zi , nici cu Saridon.

Rezultatele tratamentului au inceput sa se vada, nu sunt spectaculoase pt. ca sunt la inceput dar ma ingrijoreaza faptul k la baza, dintii raman la vechea nuanta.

Azi am citit diverse opinii despre tratamentele de albire, insa as vrea sa stiu:
1. in primul rand cum sa rezolv problema sensibilitatii (chiar in acest moment ma dor dintii ingrozitor),
2. daca este adevarat ca tratamentele de albire afecteaza sanatatea dintilor
3. daca este adevarat ca efectele tin doar 6-12 luni dupa care dintii se ingalbenesc mai rau decat inainte de albire.
Va multumesc.

ralu2410
In vizita
Data inscrierii: Apr 2010
Loc: ploiesti
Vizualizari: 2087
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Raspundeti cu citat
Vechi 13-04-2010, 07:21 PM   #2
Medic Stom. Moderator

Data inscrierii: Jan 2009
Loc: cluj
Varsta: 40

Buna ziua!

1. In primul rind, eu as recomanda suspendarea sedintelor de albire pina se rezolva problema sensibilitatii. In mod normal, in trusa de opalesscence ar fi trebuit sa existe o pasta de dinti speciala pt desensibilizare, si ar fi trebuit folosita macar citeva zile INAINTE de a incepe albirea, dar si in timpul si dupa albire.
Pacientii reactioneaza diferit: unii nu au sensibilitate deloc la albire, altii au o usoara sensibilitate, iar altii ca dvs au sensibilitate f mare.

Recomandari:
- suspendati tratamentul pina la disparitia durerilor (sau pina cind durerea devine suportabila)
- evitati alimentele reci sau fierbinti, precum si pe cele acide (citrice, vin, bauturi carbogazoase)
- recomand o pasta de dinti speciala pt astfel de situatii: sensodyne ROSU

2. Tratamentele de albire nu dauneaza dintilor, dar pot da aceste simptome care pot fi f neplacute, asa cum e in cazul dvs. Durerile vor disparea in timp, dar e greu de precizat IN CIT timp.

3. Tratamentul de albire trebuie reinnoit cam la 12 luni.

"dintii se ingalbenesc mai rau decat inainte de albire?"
Nu.

Precizare apropos de faptul ca spuneti ca "ma ingrijoreaza faptul k la baza, dintii raman la vechea nuanta": nu se poate sti dinainte in ce masura se vor albi dintii. Nu exista nici un fel de garantii in acest sens. Posibil sa se mai albeasca in zona precizata, dar nu neaparat.
nico este offline   Raspundeti cu citat

Raspundeti

Bookmarks

Tag-uri
15%, albire, opalescence
Uneltele subiectului

Timpul este GMT +2. Acum este: 05:45 PM.